vaxjo.villa-sverige.se: Sök villa i Växjö

Sök villa i Växjö

Letar efter du en villa till salu i Växjö? Låt oss hjälpa dig!

Vi har samlat alla villor till salu i Växjö med omnejd på en och samma portal. Detta för att det ska vara enkelt att söka villor! Börja din sökning redan idag med hjälp av länkarna på sidan. Lycka till! Växjö väntar!

Icon CO2 neutral website English transparent.png

TB-gruppen utvecklar bostäder i Göteborg, Götaland

TB-gruppen utvecklar 20 nya bostäder i området Långedrag i Göteborg, Götaland. Bygget av bostäder ska öka centrumkänslan i området som ligger nära till både hav och city och service. TB-gruppen har verksamheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala sedan tidigare och har 50 års erfarenhet av stadsbygge i branschen. Läs mer om bygget HÄR!

Skanska bygger nya bostäder i Göteborg, Götaland

  Skanska har skrivit avtal med Göteborgs stad att bygga nya bostäder i Göteborg, Götaland. Projektet är värt cirka 500 miljoner kronor och skall genomföras i kvarteret Makrillen. Det innefattar olika typer av bostäder och även förskola. De nya bostäderna i Göteborg skall vara inflyttningsklara år 2021. Här kan du läsa mer om projektet!

Svensk mäklarstatistik visar på ökade bostadsrättspriser i Göteborg och Malmö

Siffror enligt Svensk Mäklarstatistik visar på att bostadsrättspriserna har ökat med 1 procent i Malmö och Göteborg. Villapriserna i Göteborg har ökat men är stillaliggande i Stockholm och Malmö. Det är ungefär 10 procent av alla villor i Sverige som finns i Stockholm. Svealand och Götaland dominerar med flertalet villor då det finns en större andel villor i Göteborg, Skåne och Västra Götaland. Läs vidare här

51 nya lägenheter planeras att byggas i Göteborg, Götaland

Wästbygg och Förbo har i veckan signerat ett avtal om uppförandet av ett nytt bostadskvarter, Norra Säteriet, i Mölnlycke utanför Göteborg. Bygget av lägenheter i Göteborg, Götaland kommer ligga nära till det existerande bostadsområdet som just nu genomgår en omfattande renovering. Du kan läsa mer om bygget här

Hyresrätter vs. Bostadsrätter i Stockholm och Götaland

Sex av tio bostäder är i form av hyresrätter, vilket gör det till den vanligaste boendeformen. I vissa kommuner i Götaland är antal hyresrätter 99% medan i i en norrort kommun till Stockholm är andelen endast 15%. I Stockholms kommuner är det generellt vanligare med bostadsrätter än hyresrätter. I Sverige som helhet är däremot hyresrätter vanligare än bostadsrätter, mer specifikt i 260 av landets kommuner.   Läs mer om fördelningen av hyresrätter och bostadsrätter här!

Krav på fler billiga bostäder i Götaland

Nu har länsstyrelsen satt krav på diverse kommuner i Götaland att bygga fler bostäder som dessutom skall var billigare. Kraven baseras på det faktum att bostadsmarknaden blir allt tuffare och att kommunerna inte tillgodoser innvånarnas bostadsbehov. Länsstyrelsen anser att lösningen är ett sammarbete mellan kommunerna och att det byggs bostäder runt om i Götaland.   Läs mer om länsstyrelsens krav här!

Stort projekt i Jönköping ska skapa hem för 25000 personer

Det stora projektet Skeppsbron blir allt mer en realitet. Det har nu till exempel presenterats vilka som ska vara med och bygga fram den nya stadsdelen. Det blir HSB Göta, Skanska och SMUAB som kommer vara med och ta fram den västra delen av Skeppsbron, som också blir den första. Projektet med stadsdelen är långsiktigt och planeras pågå fram till och med 2044. Totalt planeras det för bostäder som ska rymma cirka 25.000 människor - vilket gör det till ett av de största bostadssatsningarna i hela Götaland.

Fallande priser för bostadsrätter i Göteborg

Priset för bostadsrätterna i Göteborg fortsätter att sjunka - någonting som eventuellt kan sprida sig i länet och runtomkring Götaland. Nu visar nya undersökningar att inte äns var tionde säljare får utgångspris - alltså det begärda priset för bostaden - vid försäljning. Läs hela texten och undersökeningen på GP här (låst artikel).

Bostäder i Göteborg - på väg upp eller ner?

Bostadsmarknaden i Göteborg rör på sig. Bland annat beslutas det nu att en del bostadsrätter görs om till hyresrätter. Något som får folk att ana att den så kallade "Stockholmsproblematiken" nu når Götaland och Sveriges västra regionshuvudstad - Göteborg. Läs mer om bostadsmarknaden i Göteborg på fastighetssverige.se här.

Brist på bostäder i Götaland men överskott i Sverige

Nordeas ekonomer höjer ett varningens finger att det byggs för många bostäder runt om i Sverige. Enligt Nordea har byggnadet av bostäder ökar mycket mer än vad befolkningstillväxten motiverar. Däremot visar studien att det samtidigt finns en underskott på bostäder i Götaland. Läs hela inlägget om bostäder i Götaland samt hela Sverige här!